Edge browser offline

Fixed Issue #11096742

Details

Author
David P.
Created
Feb 28, 2017
Privacy
This issue is public.
Found in
  • Microsoft Edge
Found in build #
38.14393
Reports
Reported by 1 person

Sign in to watch or report this issue.

Steps to reproduce

Every few days, after startup, Microsoft Edge is offline. All pages give “Hmm, we can’t reach this page.” error. However, I am online with all other browsers and apps. No proxy used, no security program blocking Edge. Network troubleshooting can’t find the problem, because there is no problem. Edge just does not access network, period. Each time this happens, it is out randomly for between one hour and one day. Restarting does not solve problem. Starting in Safe Mode does not resolve issue. It’s a random waiting game. When it comes back online, Start page settings are lost. Favorites and history are intact, but Suggest Content sites are also lost, as if I’ve never used it before. No suggestions in other forums work, either.

This has been happening for about a month now, and I will soon stop using Edge at all.

Attachments

1 attachment

Comments and activity

  • Microsoft Edge Team

    Changed Assigned To to “Brad E.”

  • Sorry to hear about the issues you are experiencing.  Can you tell me which version of Edge you are using?

    It would also be useful if you could include additional diagnostic data.  Will you send the output of dxdiag?  Start - Run - dxdiag - Enter

    Thank you for taking the time to let us know about this issue.

  • Microsoft Edge Team

    Changed Assigned To from “Brad E.” to “Steven K.”

  • Hi David,

    Wanted to check in and see if you are still experiencing this issue?

    If you are, I recommend deleting your browser history.  Here is the link for instructions:

    https://support.microsoft.com/en-us/help/10607/microsoft-edge-view-delete-browser-history

    Regards,

    The MS Edge Team

  • Hi David,

    Curious to hear if you are still having this issue?  I am confident we can help.

    Another suggestion is checking the IE settings in the “Internet Properties” control panel (inetcpl.cpl).  Some of the settings there affect Edge.

    The MS Edge Team

  • Microsoft Edge Team

    Changed Status to “Fixed”

  • Hi David,

    We were not able to repro this issue in the latest Edge releases and will be changing the bug’s state to ‘fixed’ at this time as there have been multiple fixes and performance improvements since you reported this issue.  If you can reproduce this issue in a current version, please let us know as soon as possible so that we can re-open this issue.

    I am confident that this issue you reported can be resolved as it is usually a configuration issue.

    Your feedback is extremely helpful as it helps us to improve the quality of Microsoft Edge. We continue to welcome more feedback and look forward to hearing from you again soon.

    Best regards,

    The MS Edge Team

You need to sign in to your Microsoft account to add a comment.

Sign in