Once joined to Domain, Microsoft Edge can only print from sites in the Trusted Zone

Issue #14224105 • Assigned to Scott L.

Details

Author
Matt M.
Created
Oct 14, 2017
Privacy
This issue is public.
Found in
  • Microsoft Edge
Found in build #
15.15063
Reports
Reported by 1 person

Sign in to watch or report this issue.

Steps to reproduce

Fresh install of Windows 10 Enterprise 1703 with all windows updates.  Once joined to our Windows Domain, Microsoft Edge loses the ability to print from any website not in the ‘Trusted Zone’ (which includes Intranet sites and network shares).  Our Domain is a 2008 R2 w/ latest Windows 10 templates applied.  The print jobs are sent to both network printers and the local Print to Microsoft PDF.

When trying to print from any website such as Amazon or MSN.com, the mouse cursor transitions to a cursor with a small spinning wheel, the print queue instantly changes the blank status at the bottom of the queue window from nothing to ‘0 document(s) in queue’ and nothing actually prints.  If Microsoft Print to PDF is selected, it will print a zero byte PDF file.  Running Wireshark during this process shows ZERO packets being set to the printer, so the print job is dying internally within Windows 10 and not generating any network packets.

If I add amazon.com or msn.com to the Trusted Zone in group policy, Edge can suddenly send print jobs without issue to the same printer(s).  It will also properly print to PDF.

Setting a default printer has no effect.  Running the powershell script to reset Microsoft Edge has no effect.  Running sfc /scannow has no effect.  Changing printer drivers has no effect.

This happens to each and every Windows 10 Enterprise install that we join to our network (fresh installs - I’ve tried it about 10 times now with the same results).  I have even tried moving the user account and workstation account to Organizational Units in Active Directory that have no group policy and the problem remains.  I can only think it has something to do with the enhanced protected mode gained when joining a workstation to a Domain.   If the fresh installs are not joined to the domain they can print normally.

Thank you,

Matt

Attachments

0 attachments

    Comments and activity

    • Just upgraded to 1709 Creators Update 2 and the problem remains.

    • Microsoft Edge Team

      Changed Assigned To to “Scott L.”

    You need to sign in to your Microsoft account to add a comment.

    Sign in