Google Sign in External Website

Duplicate Issue #14973678 • See Issue #9968399


Adam M.
Dec 6, 2017
This issue is public.
Found in
  • Microsoft Edge
See progress on Bug #9968399
Found in build #
Reported by 1 person

Sign in to watch or report this issue.

Steps to reproduce

Hello, this may be related to issue but it is different.

When running Edge InPrivate mode, I cannot sign in using my Google account:
When running in standard browsing mode, the sign on works correctly.
Chrome and Firefox work as expected in both Normal and Private mode

I have also tested this in an isolated website running locally with the same results.

Steps to reproduce:

Open Edge Inprivate>

Go to:


The following error is thrown:

SCRIPT5022: [object Object]
cb=gapi.loaded_0 (105,57)

“Unable to get property ‘open’ of undefined or null reference”


0 attachments

    Comments and activity

    • Microsoft Edge Team

      Changed Assigned To to “Steven K.”

      Changed Assigned To to “travil”

      Changed Assigned To from “travil” to “Ujesh N.”

      Changed Status to “Confirmed”

      Changed Assigned To from “Ujesh N.” to “Ali A.”

      Changed Status from “Confirmed” to “Needs root cause”

      Changed Assigned To from “Ali A.” to “Jim M.”

      Changed Status from “Needs root cause” to “Duplicate”

    • This bug has marked as duplicate. Please follow the parent issue to get new updates.

    • Is this really a duplicate of ?

      The creation date of that ticket was over 1 year ago - that’s too long for a wide area affecting bug like google sign on InPrivate mode…

      As far as I’m aware, this bug that I have reported has nothing to do with IndexedDB…

    You need to sign in to your Microsoft account to add a comment.

    Sign in