Embedded fonts in SVG images are broken after last update

Issue #19243655 • Assigned to wptlaytri

Details

Author
Eugene L.
Created
Oct 9, 2018
Privacy
This issue is public.
Found in
  • Microsoft Edge
Found in build #
44.17763
Reports
Reported by 18 people

Sign in to watch or report this issue.

Steps to reproduce

Embedded fonts do not render correctly in SVG in IMG tag in Edge after last update (October 2018 update).
Everything is okay if the same SVG is embedded using EMBED tag.
(see ‘ie - ok.png’ and ‘edge - not ok.png’)

To reproduce, download test.html and 0001.svg and open test.html in Edge 44.17763

Attachments

Comments and activity

  • Microsoft Edge Team

    Changed Assigned To to “wptlaytri”

  • Can confirm that this doesn’t work on my laptop which was updated, but works fine on this desktop which still has Edge 17.

  • I can also confirm the issue.

  • I have the same problem.

  • I can confirm this issue too!

    Since we need the functionality of using Tags with SVGs that contain embedded fonts to create Bitmap-Images, our UWP-App looks a ugly since Windows 10/1809.

    I hope this issue can be fixed soon :)

  • Th problem is also in Edge 44.18262

  • I am also experiencing this issue (Microsoft Edge 44.17763.1.0)

  • I can confirm updating to Edge 44 breaks font rendering in SVG loaded in IMG tags.
    This is really problematic… Please fix this!
    Microsoft Edge 44.17763.1.0
    Microsoft EdgeHTML 18.17763

You need to sign in to your Microsoft account to add a comment.

Sign in