playing event is not fired when seeking (i.e. changing currentTime) programatically in a video element

Won’t fix Issue #6168727

Details

Created
Jan 13, 2016
Privacy
This issue is public.
Reports
Reported by 1 person

Sign in to watch or report this issue.

Steps to reproduce

URL:

Repro Steps:

I prepared a test page here: http://codepen.io/svetlin-mladenov/pen/NxvbvN. To test - click play, wait for video to start and the click the seek button. You can see the events being fired below the video. IE/Edge is firing:

seeking
waiting
seeked

Chrome/Firefox/Opera are firing:
seeking
waiting
seeked
playing

Notice the playing event at the end.

Expected Results:

The playing event should be fired when playback resumes.

Actual Results:

Dev Channel specific:

No

Attachments

0 attachments

    Comments and activity

    • Microsoft Edge Team

      Changed Assigned To to “Venkat K.”

      Changed Assigned To from “Venkat K.” to “Daniel T.”

      Changed Assigned To from “Daniel T.” to “IE S.”

      Changed Status to “Not reproducible”

      Changed Assigned To from “IE S.” to “Mona G.”

      Changed Status from “Not reproducible”

      Changed Assigned To from “Mona G.” to “Venkat K.”

      Changed Assigned To from “Venkat K.” to “Steve B.”

      Changed Status to “Confirmed”

      Changed Assigned To from “Steve B.” to “Stephen E.”

      Changed Status from “Confirmed”

      Changed Status to “Confirmed”

      Changed Assigned To from “Stephen E.” to “IE S.”

      Changed Status from “Confirmed” to “Won’t fix”

    • Hello,

      Thank you for providing this information about the issue. Currently, we do not plan to release a fix for this problem. We are considering a solution for a future build.

      Best Wishes,
      The MS Edge Team

    • Hi James,

      Two questions:

      1. Do suggest any workarounds this issue?
      2. When you say future build, when are you guys thinking?

    You need to sign in to your Microsoft account to add a comment.

    Sign in